Potem, ko je vlada RS na četrtkovi seji sprejela izhodišča za pogajanja o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, se je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič danes odzvala vabilu Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) in se udeležila prve seje pogajanj o stavkovnih zahtevah tega sindikata.

Glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj je ministrici Makovec Brenčič in ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju predstavil stavkovne zahteve. Kot je po omenjenem srečanju v izjavi za javnost dejala ministrica, »se zagotovo želimo pogajati, in sicer na način, da do stavke, ki jo je SVIZ napovedal za 14. februar, ne bi prišlo«. »Zelo si bomo prizadevali, da intenziviramo ta pogajanja. Najprej moramo v skladu z včeraj sprejetimi vladnimi izhodišči pripraviti predloge in izhodišča za pogajanja ter jih posredovati ministrstvu za javno upravo. Na tej osnovi bomo potem oblikovali pogajalske skupine in začeli s pogajanji. Nadejamo si, da bo vlada prihodnji teden na seji odločala o imenovanju pogajalske skupine in o dinamiki pogajanj. V tem primeru bi bilo mogoče s pogajanji začeti že konec prihodnjega tedna,« je dejala ministrica.

Izobraževanje je po njenih besedah eno od ključnih družbenih podstati in tisto področje, ki potrebuje ustrezno vrednotenje dela in strokovno opolnomočenje, k čemur si bo vlada močno prizadevala.

Vir: MIZŠ, 12. 1. 2018

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)