Humanitas – center za globalno učenje in sodelovanje bo imel 11. in 12. junija 2018 ponovitve posebne izkustvene interaktivne gledališke predstave Skozi oči begunca. Gledališke predstave bodo namenjene učencem/kam, dijakom/injam in študentom/kam. V pripravo in izvedbo predstave so vključene tudi osebe z resnično begunsko izkušnjo. Za dodatne informacije pišite na manca@humanitas.si.

Predstava je bila tudi v tujini prepoznana kot inovativna dobra praksa globalnega učenja in bo vključena v publikacijo Global Education Innovation Award 2017.

Humanitas je kot protiutež razraščajočemu se sovražnemu govoru in sovraštvu izdal malo knjižico velikih misli »Ko sem pogledal skozi oči begunca« – sporočila slovenskih otrok in mladine, namenjena ljudem z resnično begunsko izkušnjo. Sporočila so izraz moralne opore in spodbude v najtežjih trenutkih življenja z besedami naših najmlajših soprebivalcev. Posvečajo jih vsem, ki so v svojem življenju izkusili begunstvo, tudi vsem drugim, ki jih ni več med nami. Da kot družba ne bi nikoli pozabili…

“Iz varnega zavetja svojega doma, v udobnem naslonjaču in pred ogromnim LCD zaslonom je zelo lahko soditi druge. Še vedno smo zelo zaprti. Ograje imamo postavljene okoli svojih hiš, okoli celotne države. Vendar pa te ograje obstajajo tudi v naših glavah. Mislim, da bi si ljudje morali ogledati takšno predstavo in se vživeti v vlogo begunca, saj bi tako podrli marsikatero ograjo. Ko bodo padle ograje v naši glavah, bodo padle tudi ograje okoli naših hiš in nekoč bo padla tudi tista okoli naše države.”  zapis dijakinje iz Srednje šole Zagorje po obisku predstave Skozi oči begunca.

Izvedbo delavnic sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Vir: UKOM, 22. 5. 2018

(Skupno 48 obiskov, 1 današnjih obiskov)