SLOGA je izdala novo, že četrto, številko Slogopisa (pdf), časopisa z razvojnimi temami, ki je namenjen informiranju o aktualnih dogodkih in procesih s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči.

Tokratna številka je posvečena obeležitvi 5. obletnice delovanja Sloge, zato so v intervjuju na temo preteklih korakov Sloge in izzivov za prihodnost zbrali izjave vidnejših akterjev v okviru Sloge, ustanoviteljev, koordinatorjev delovnih skupin, političnih odločevalcev in stroke.

V rubriki »Utrip NVO« ponovno predstavljajo zanimive projekte in primere dobrih praks, v strokovnem članku pa prof. dr. Zlatko Šabič izpostavlja človekovo varnost ter okoljske in razvojne teme, ki vedno bolj prihajajo v ospredje, ko govorimo o globalni varnosti, ter nujnost posvečanja več pozornosti omenjenim področjem na ravni celotne Slovenije.

V rubriki »Aktivnosti političnih odločevalcev« pa si lahko preberete zanimiv članek o načinih črpanja sredstev iz 10. polnitve Evropskega razvojnega sklada.

Vir: CNVOS, 29. 4. 2011

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)