Izobraževalni dan, ki bo potekal 8. 9. 2012 v Pahernikovem gozdu na Pohorju,  pripravljata Prosilva Slovenija in Pahernikova ustanova. Zveza ljudskih univerz Slovenije (ZLUS), ki vključuje 29 Ljudskih univerz, se zaveda pomena izobraževanja s področja trajnostnega razvoja, zato se pridružuje kot podpornik dogodka.

Prosilva Slovenija in Pahernikova ustanova ter številni partnerji in podporniki bodo  8. septembra 2012 v Pahernikovem gozdu na Pohorju izvedli prireditev z naslovom Za gozdove in ljudi. Začela se bo ob 10.30 v Radljah ob Dravi, pri zgradbi Krajevne enote Zavoda za gozdove Slovenije. Zaključila se bo kmalu po 18. uri na terenu, z družabnim dogodkom in s skupno refleksijo, na kateri bo vsak udeleženec povabljen k besedi o vtisih, spoznanjih, vprašanjih, idejah ter predlogih.

Namen prireditve je predstavitev različnih vlog gozdov, gospodarjenja z njimi po načelih sonaravnosti, trajnosti in ekonomičnosti, predstavitev Pahernikove ustanove ter spodbujanje razprave med različnimi strokovnjaki in interesnimi skupinami (lastniki gozdov, gozdarski, lesarski, okoljski, kmetijski in drugi strokovnjaki, gospodarstveniki, politiki, predstavniki nevladnih organizacij, ljubitelji gozdov …).

Vabilo

Vir: ZLUS, 1. 8. 2012

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)