Konec leta 2012 je nastal prvi od štirih izobraževalnih filmov (več informacij, pdf) o temeljnih zmožnostih iz serije Na poti do življenjske uspešnosti z naslovom Temeljna zmožnost Učenje učenja. V njem je prikazana Simonova osebna zgodba. Spregovori o obdobju, ko je še delal v tovarni, o tem, kakšno krizo je moral prebroditi, ko se je nepričakovano znašel na zavodu za zaposlovanje in kakšno spremembo je zanj predstavljala vključitev v izobraževanje odraslih. Skozi to zgodbo uporabnik učnega gradiva spontano sledi temeljni zmožnosti učenje učenja od trenutka, ko je Simon še poln predsodkov o tem, da bi spet postal učenec, do doživetij olajšanja, ko se najde v vlogi odraslega učenca v primerni skupini drugih odraslih, pa vse do sklepnega dela, ko Simon zaupa gledalcu nekaj svojih najbolj smelih želja za prihodnost.

V letu 2013 so sredi priprav naslednjih treh izobraževalnih filmov:

  • v drugem nekdanji osipnik Nejc spregovori o samoiniciativnosti in podjetnosti, ki sta mu spremenili življenje,
  • v tretjem predstavljamo zdomko Danijelo, ki se je po vrnitvi v domovino ubadala s tem, kako povečati zmožnost sporazumevanja v maternem jeziku,
  • v četrtem pa bomo predstavili upokojena zakonca, ki bosta pokazala, kako matematične kompetence in kompetence v znanosti in tehnologiji lahko pomagajo varčevati in vsakodnevno življenje napolniti z izzivi.

Vir: ACS, 28. 5. 2013

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)