Slovenski E-forum, društvo za energetsko ekonomiko in ekologijo je partner v projektu CLIPMA (“Training Course for Local Climate Protection Managers in Central Europe”), ki je namenjen usposabljanju občinskih uradnikov, nosilcev političnega odločanja na lokalni ravni in strokovnjakov, ki delujejo na občinski ravni. Projekt se izvaja v Avstriji, kjer so tovrstno izobraževanje pričeli pred tremi leti, na Madžarskem, na Slovaškem in pri nas.

Vsebine izobraževanja zajemajo šest sklopov predavanj in razprav o blaženju vplivov podnebnih sprememb in prilagajanju nanje, in sicer zakonodajne okvire, učinkovito rabo in obnovljive vire energije, kmetijstvo, trajnostna mobilnost in prostorsko načrtovanje, snovanje in izvajanje projektov v občinah in strategije prilagajanja z rešitvami. Udeleženci bodo znanja izpopolnjevali tudi s skupinskim delom in pripravo in predstavitvijo lastnega projekta. Število udeležencev je omejeno na 24, udeležba pa je brezplačna. Prostih je še nekaj mest.

Izobraževalni program se bo odvijal v treh sklopih po dva dneva in sicer bo prvi sklop 10. in 11. oktobra 2012 v OŠ dr. Pavla Lunačka v Šentrupertu na Dolenjskem, drugi sklop v 28. in 29. novembra 2012 v OŠ Brezovica, Brezovica pri Ljubljani, zaključni, tretji sklop pa 23. in 24. januarja 2013 v Termah Snovik.

Vir in več informacij: CNVOS, 12. 9. 2012

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)