Slovenski Erasmus študentje, ki bodo del svojih študijskih obveznosti opravili v tujini v prvi polovici šolskega leta 2012-2013, ne bi smeli imeti nikakršnih težav s prejemom dotacij.

Slovenska nacionalna agencija programa Vseživljenjsko učenje, CMEPIUS, je namreč vsem pogodbenim univerzam  in ostalim institucijam, že nakazala 60 odstotkov pogodbenega zneska, kar znaša nekaj manj kot 2.5 milijona EUR. V skladu s pravili delovanja programa Vseživljenjsko učenje pogodbenice prejemajo sredstva v treh nakazilih. Ob izpolnitvi pogojev bodo pogodbenice prejele nadaljnjih 20 odstotkov vrednosti pogodbe, s katerimi Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanje in usposabljanje trenutno že razpolaga.

Do morebitnih težav bi  lahko prišlo le pri študentih, ki bodo odhajali v tujino v drugi polovici tekočega šolskega leta. Vendar so na EK prepričani, da bo do takrat problem že rešen in da bo proračunski organ tako pomembnemu programu odobril dodatna potrebna sredstva za nemoteno izvajanje programa.

Vir: CMEPIUS, 8. 10. 2012

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)