Na Andragoškem centru RS vas vabijo, da preberete novo številko glasila Cedefop Newsletter (Cedefop newsletter No 70 – May 2017).  

V Osrednji zgodbi poročajo o novem spletnem orodju, ki bo v pomoč pri reševanje predčasnega opuščanja izobraževanja in usposabljanja. Predstavili so ga sredi maja v Solunu na Cedefopovem forumu o politiki učenja z naslovom Poklicno izobraževanje in usposabljanje kot rešitev za zgodnje opuščanje izobraževanja in usposabljanja. Orodje (VET toolkit for tackling early leaving) deluje na tri načine, in sicer pomaga prepoznati učence, ki jim grozi zgodnje opuščanje izobraževanja, ukrepati oziroma usmeriti nazaj v sistem in oceniti ukrepe, ki se izvajajo. 

Med Novicami iz Cedefopa med drugim obveščajo, da je Cedefop združil znanje in vire z Evropsko fundacijo za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) pri pripravi Raziskave o evropskih podjetjih (European company survey). Raziskava bo preučila strategije, s katerimi skušajo podjetja organizirati delo, oblikovati delovna mesta in upravljati s človeškimi viri in znanji za doseganje svojih poslovnih ciljev ter povečanje učinkovitosti. V glasilu predstavljajo tri nove publikacije (Sharing knowledge about vocational education and training, majska številka revije Skillset and match in Vocational education and training in Malta) ter opozarjajo na dogodke vse tja do septembra.

Vir: ACS, 6. 6. 2017

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)