Glasilo UIL Nexus, April – June 2017 predstavlja dejavnosti Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje (UNESCO Institute for Lifelong Learning – UIL) v drugem letošnjem trimesečju.

V uvodnem članku lahko spoznate Nicole Reid, prodajalko sadja in zelenjave na tržnici v Kingstonu na Jamajki, ki s svojo zgodbo za izobraževanje in učenje navdihuje tudi druge v svoji skupnosti. V rubriki In focus predstavljajo vršilca dolžnosti direktorja UIL, Davida Atchoarena. V nadaljevanju napovedujejo dva dogodka: 3. mednarodno konferenco o učečih se mestih (3th International Conference on Learning Cities), ki bo od 18. do 20. septembra 2017 na Irskem, in mednarodno konferenco z naslovom CONFINTEA VI – vmesni pregled 2017 (Mid-Term Review of the Sixth International Conference on Adult Learning and Education), ki bo v južnokorejskem Suwonu od 25. do 27 oktobra. Med drugimi članki naj omenimo le še predstavitvi dveh izdaj, in sicer publikacije z naslovom Learning together across generations: Guidelines for family literacy and learning programmes in majske številke revije International Review of Education – Journal of Lifelong Learning

Če bi želeli prejemati glasila, ki jih izdaja UIL, se lahko nanje naročite na tej povezavi: http://www.uil.unesco.org/subscribe-our-newsletters.

Vir: ACS, 25. 8. 2017

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)