Publikacija Aladin Online Alert je nastala kot skupna pobuda omrežja ALADIN. Ustanovljeno je bilo kot podpora povezovanju in krepitvi dokumentacijskih centrov in knjižnic, ki delujejo na področju izobraževanja in pismenosti odraslih. Član mreže je tudi (knjižnica) ACS. 

Najnovejša številka dvomesečnika Aladin Online Alert, ki ga izdaja Unescov inštitut za vseživljenjsko učenje, ponuja vpogled in deli najnovejše informacije in dokumente o izobraževanju odraslih, pismenosti v izobraževanju odraslih in vseživljenjskem učenju, poklicnem izobraževanju in knjižnicah z vsega sveta.

Med zanimivimi publikacijami je objavljena študija z naslovom Free Digital Learning Opportunities for Migrants and Refugees: An Analysis of Current Initiatives and Recommendations for therir Further Use. Gre za končno poročilo projekta MOOCs4 – inclusion o učinkovitosti in uspešnosti prostodostopnega digitalnega učenja (free digital learning) za integracijo migrantov. Kot optimalen se je pokazal pristop kombiniranega izobraževanja (blended). 

Vir: ACS, 20. 7. 2017

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)