Platforma za vseživljenjsko učenje (LLLP) v januarskem novičniku obvešča o dogajanju na področju vseživljenjskega učenja v Evropi in širše, vabijo na dogodke in napoveduje nove projekte.

V središču je Evropsko leto kulturne dediščine. V centru za lepe umetnosti BOZAR bodo predstavniki splošne javnosti, deležnikov in visoke politike 14. marca razpravljali  o izobraževanju in kulturi v vseživljenjskem učenju.

Letna konferenca Platforme bo 5. in 6. julija na Dunaju. Vabilo, program in prijava na dogodek bodo objavljeni na spletni strani.

Napovedan je sestanek partnerjev v okviru projekta KA3 Socialno vključevanje, na katerem bodo postavili ključne kompetence novega strokovnjaka – socialnega mediatorja. Njegova vloga naj bi bilo v prvi vrsti posredovanje med institucijami in ranljivimi skupinami ljudi.

LLLP išče mlade prostovoljce, ki jih zanima digitalna pismenost, da bi se pridružili projektu EU project ‘DIGIT’. Izobraževalci, odrasli, strokovnjaki in ostali ključni deležniki bodo pripravili smernice za varno in odgovorno vedenje v digitalnem okolju. Zainteresirane vabijo, naj se oglasijo projektnemu timu.

Napovedujejo tudi številne dogodke za leto 2018 in objavljajo še druge zanimive novice, med drugim poročilo o implementaciji Erasmus+ za leto 2017.

Več podrobnosti preberite na spletni strani Platforme.

Vir: ACS, 9. 2. 2018

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)