Javna agencija za knjigo Republike Slovenije je 30. junija 2017 na svoji spletni strani www.jak.rs.si objavila Javni razpis za izbor prejemnikov štipendij za ustvarjalnost za leto 2017 (v nadaljevanju: JR7–ŠTIPENDIJE–2017).

Štipendije za ustvarjalnost se podeljujejo iz naslova knjižničnega nadomestila kot oblika podpore avtorjem knjižničnega gradiva, ki je predmet javnega posojanja v splošnih knjižnicah. Namen izvajanja knjižničnega nadomestila ter štipendij za ustvarjalnost je spodbujati ustvarjalnost posameznikov na področjih kulture, na katerih se ustvarja knjižnično gradivo in ki so v javnem interesu. Knjižnično nadomestilo se ob podeljevanju štipendij za ustvarjalnost, ki so predmet tega javnega razpisa, izvaja tudi v obliki denarnih prispevkov živečim avtorjem knjižničnega gradiva za izposojo njihovih del, kar pa ni predmet tega javnega razpisa.

Štipendije za ustvarjalnost se upravičencem podeljujejo za tekoče leto.

Štipendije iz knjižničnega nadomestila za ustvarjalnost v letu 2017 bodo podeljene na naslednjih področjih:
a)    leposlovje,
b)    prevajanje,
c)    ilustracija in fotografija,
d)    glasba,
e)    avdiovizualno področje.

Razpis je odprt do 18. avgusta 2017.

Več informacij o razpisu je na voljo na spletni strani: http://www.jakrs.si/javni-razpisi-in-pozivi/razpisi-in-pozivi/jr7-stipendije-2017-328/

Vir: MK, 4. 7. 2017

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)