Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skupaj z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom, ter v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Ljudske Republike Kitajske, objavlja javni natečaj za olimpijski veleplakat (jumbo plakat).

Namen akcije je promovirati šport, olimpizem, olimpijske simbole in vrednote ter seznaniti otroke in mladino o zimskih olimpijskih igrah Peking 2022 (4.-20. februar 2022) in zimskih paralimpijskih igrah Peking 2022 (4.-13. marec 2022). Pozornost, ki je namenjena olimpijskim in paralimpijskim igram, pa se lahko v izobraževalnih institucijah nameni tudi spoznavanju olimpijskih simbolov, zgodovine športa, dosežkov športnikov, ki so sodelovali na igrah.

Pri natečaju lahko sodelujejo otroci in mladostniki, ki obiskujejo redni program vzgojno-izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne šole, srednje šole, šolski centri, šole in zavodi s prilagojenim programom) s sedežem v Republiki Sloveniji.

Rok za oddajo izdelka: 25. februar 2022.

Vir in več informacij: Olympic.si, 2. 2. 2022

(Skupno 68 obiskov, 1 današnjih obiskov)