Ministrstvo za kulturo v sodelovanju s Kulturno stično točka v Sloveniji in MEDIA Deskom Slovenija, informacijskima pisarnama programov EU Kultura in MEDIA organizira javni posvet o novem programu EU za razvoj kulturnega in ustvarjalnega sektorja USTVARJALNA EVROPA (2014-2020). Posvet je namenjen vsem deležnikom, ki želijo izraziti svoje mnenje o predlogu novega krovnega programa Evropske unije za kulturni in ustvarjalni sektor in tako aktivno sodelovati pri njegovem oblikovanju.

Evropska komisija je novembra 2011 predstavila predlog novega sedemletnega programa Ustvarjalna Evropa (Creative Europe), ki bo združeval sedanja programa MEDIA in Kultura ter vključeval nov finančni mehanizem za podporo malim in srednjim podjetjem. Program bo imel za obdobje 2014–2020 na voljo 1,8 milijarde EUR.

Gre za znatno spodbudo kulturnemu in ustvarjalnemu sektorju, ki sta pomemben vir zaposlovanja in rasti v Evropi: zagotovljena bo podpora EU za tisoče ljudi, ki delajo na področju kinematografije, televizije, uprizoritvenih in vizualnih umetnosti, literature, kulturne dediščine ter sorodnih področjih.

Podpora EU jim bo omogočala mednarodno dejavnost v EU in zunaj nje ter pomagala čim bolj izrabiti možnosti globalizacije in digitalnega premika. Izvajalce bo podprla pri spopadanju z izzivi, kot sta razdrobljenost trga in otežen dostop do finančnih sredstev, z omogočanjem lažjega izmenjevanja znanja, izkušenj in primerljivih podatkov med izvajalci pa bo spodbudila boljše oblikovanje politik.

Javni posvet bo v sredo, 25. januarja 2012, v veliki sejni sobi Ministrstva za kulturo, Maistrova 10. Pričetek posveta o sklopu MEDIA bo ob 10. uri, sklopa Kultura pa ob 13. uri. 

Prijave:
Organizatorji vas prosijo, da svojo udeležbo in prisotnost na izbranem sklopu posveta (MEDIA in/ali Kultura) sporočite do torka, 24. januarja 2012.
Kontaktna oseba: ga. Laura Škerbec , T: (01) 300 58 05 ali e-naslov: laura.skerbec(at)gov.si.

Program posveta

Celotna novica

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)