Na ACS v letu 2012 pričenjajo z nalogo, ki predstavlja nadgradnjo priznanj za razvijanje kakovosti v izobraževanju odraslih. Gre za pilotno vpeljavo institucionalne ekspertne zunanje evalvacije v izobraževalne organizacije, ki izobražujejo odrasle. Ekspertne zunanje evalvacije bodo dopolnile procese notranjega presojanja kakovosti (samoevalvacije) v izobraževalnih organizacijah. Izobraževalne organizacije, ki se boste odločile za sodelovanje v takšni ekspertni evalvaciji, boste na ta način lahko dobile zunanjo povratno informacijo o kakovosti dela na izbranih področjih, vključno s priporočili za nadaljnji razvoj.

V ta namen objavljajo dve javni povabili za sodelovanje v projektu, in sicer:

  1. Javno povabilo izobraževalnim organizacijam za sodelovanje v pilotnem projektu Ekspertna zunanja evalvacija v izobraževanju odraslih ter 
  2. Javno povabilo za sodelovanje v pilotnem projektu Ekspertna zunanja evalvacija v izobraževanju odraslih v vlogi ekspertnih zunanjih evalvatorjev.

Na javni povabili se vsi zainteresirani (izobraževalne organizacije za odrasle in strokovnjaki, ki bodo sodelovali kot ekspertni zunanji evalvatorji) lahko prijavite najkasneje do petka, 6. aprila 2012.

Vir, obrazca za prijavo in več informacij: ACS, 8. 3. 2012

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)