Komisija namerava septembra 2020 posodobiti svoj akcijski načrt za digitalno izobraževanje ter nadaljevati prizadevanja za spodbujanje visokokakovostnega in vključujočega izobraževanja in usposabljanja v digitalni dobi. Novi akcijski načrt bo pomemben del načrta za okrevanje „Next Generation EU“, saj bo države članice, institucije za izobraževanje in usposabljanje ter državljane podpiral pri prizadevanjih za obvladovanje digitalnih sprememb.

Evropska komisija je začela javno posvetovanje na ravni EU, da bi zagotovila, da bo novi akcijski načrt za digitalno izobraževanje odražal izkušnje EU na področju izobraževanja in usposabljanja v času epidemije. Posvetovanje bo pomagalo črpati spoznanja iz izkušenj in bo podlaga za predloge akcijskega načrta, ki bodo ključnega pomena v obdobju okrevanja po epidemiji COVID-19.

Namen javnega posvetovanja je zbrati mnenja vseh državljank in državljanov, institucij in organizacij iz javnega in zasebnega sektorja, ki so pripravljeni deliti svoja stališča in izkušnje ter vizijo za digitalno izobraževanje v Evropi.

Rok za mnenja: 4. september 2020

Vir in več informacij: Evropska komisija, 18. 6. 2020 in MIZŠ, 14. 7. 2020

(Skupno 71 obiskov, 1 današnjih obiskov)