V ponedeljek, 24. avgusta, je na slovenskih srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah potekal prvi dan jesenskega izpitnega roka splošne in poklicne mature. Kandidati so na ta dan opravljali pisni izpit iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine.

V skladu s koledarjem splošne mature letošnji jesenski rok poteka v šestih dneh. Pisni izpit iz matematike bo potekal v torek, 25. avgusta. Kandidati bodo pisali izpite iz tujih jezikov in izbirnih predmetov od srede, 26. do sobote, 29. avgusta. Od ponedeljka, 24. avgusta do četrtka, 3. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti.

V skladu s koledarjem poklicne mature bodo kandidati izpit iz tretjega predmeta poklicne mature opravljali po naslednjem razporedu: iz matematike v torek, 25. avgusta, iz angleščine, iz nemščine in iz slovenščine kot drugega jezika oz. italijanščine kot tujega in drugega jezika v petek, 28. avgusta. Pisni izpiti iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov (t. i. drugi predmet poklicne mature) bodo potekali v ponedeljek, 31. avgusta. Od ponedeljka, 24. avgusta do četrtka, 3. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti.

Vir in več informacij: RIC, 21. 8. 2020

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)