24. avgusta je na slovenskih srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah potekal prvi dan jesenskega izpitnega roka splošne in poklicne mature. Kandidati so na ta dan opravljali pisni izpit iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine.

V skladu s koledarjem splošne mature letošnji jesenski rok poteka v sedmih dneh. Pisni izpit iz matematike bo potekal v sredo, 25. avgusta. Kandidati bodo pisali izpite iz tujih jezikov in izbirnih predmetov od četrtka, 26. do ponedeljka, 31. avgusta.

V skladu s koledarjem poklicne mature bodo kandidati izpit iz tretjega predmeta poklicne mature opravljali po naslednjem razporedu: iz matematike v sredo, 25. avgusta, iz angleščine, iz nemščine in iz slovenščine kot drugega jezika oz. italijanščine kot tujega in drugega jezika v petek, 27. avgusta. Pisni izpiti iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov (t. i. drugi predmet poklicne mature) bodo potekali v torek, 31. avgusta. Kandidati morajo v okviru četrtega predmeta opraviti izdelek oziroma storitev in zagovor ali izpitni nastop v skladu z izobraževalnim programom, v katerem opravljajo poklicno maturo.

Od torka, 24. avgusta do petka, 3. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti.

Vir in več informacij: RIC, 23. 8. 2021

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)