24. avgusta je na slovenskih srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah potekal prvi dan jesenskega izpitnega roka splošne in poklicne mature. Kandidati so na ta dan opravljali pisni izpit iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine.

V skladu s koledarjem splošne mature letošnji jesenski rok poteka v sedmih dneh. Pisni izpit iz matematike bo potekal v četrtek, 25. avgusta. Kandidati bodo pisali izpite iz tujih jezikov in izbirnih predmetov od petka, 26. do srede, 31. avgusta. Od srede, 24. avgusta do sobote, 3. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti. Kandidati bodo z uspehom na jesenskem roku splošne mature seznanjeni 16. septembra.

V skladu s koledarjem poklicne mature bodo kandidati izpit iz tretjega predmeta poklicne mature opravljali po naslednjem razporedu: iz matematike v četrtek, 25. avgusta, iz angleščine, iz nemščine in iz slovenščine kot drugega jezika oz. italijanščine kot tujega in drugega jezika v petek, 26. avgusta. Pisni izpiti iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov (t. i. drugi predmet poklicne mature) bodo potekali v sredo, 31. avgusta. Kandidati morajo v okviru četrtega predmeta opraviti izdelek oziroma storitev in zagovor ali izpitni nastop v skladu z izobraževalnim programom, v katerem opravljajo poklicno maturo. Od srede, 24. avgusta do sobote, 3. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti. Šole bodo kandidate seznanile z uspehom na jesenskem roku poklicne mature 9. septembra.

Vir in več informacij: RIC, 23. 8. 2022

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)