Objavljen je Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov, ki jih bo v letih 2014 – 2017 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od 2014 do vključno 2017. Sofinanciranje je namenjeno podpori tistih izvajalcev filmskih festivalov s spremljevalnimi dejavnostmi in drugimi programskimi dejavnostmi, ki zagotavljajo izvajanje programov za čim večjo dostopnost in razširjanje kulturnih avdiovizualnih in filmskih vsebin.

Izvedba programa poteka z javnim prikazovanjem kakovostnih filmov, avdiovizualnih del in povezanih vsebin iz nacionalne kinematografije, evropskih kinematografij in kinematografij tretjih držav, organiziranjem srečanj, delavnic in tematskih predstavitev ter drugih programskih dejavnosti, ki se izvajajo na način, primerljiv z izvajanjem javne službe. Poudarek je na kontinuiranem prispevku izvajalcev k razvoju avdiovizualne kulture, različnih občinstev in ciljnih skupin ter filmske pismenosti.

Cilj javnega razpisa izhaja iz ciljev Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2014-2017 med katerimi je višja gledanost kakovostnih slovenskih in evropskih kinematografskih in avdiovizualnih del kinematografij tretjih držav.

Izbrani bodo največ štirje izvajalci. Predvidena vrednost vseh razpoložljivih sredstev je okvirno 570.000 EUR za štiri leta.

Rok za oddajo vlog je 13. 1. 2014.

Vir: MK, 13. 12. 2013

(Skupno 3 obiskov, 1 današnjih obiskov)