Na  spletišču agencije za raziskovanje ARRS je z dne 31. 3. 2017 objavljen Javni razpis za sofinanciranje izdajanja znanstvenih monografij v letu 2017.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izdajanja znanstvenih monografij v tiskani in digitalni obliki s področij humanističnih, družboslovnih, medicinskih, biotehniških, tehniških in naravoslovnih ved, in sicer: znanstvenih monografij slovenskih avtorjev ter kritičnih izdaj virov s spremno študijo in komentarjem;prevodov znanstvenih monografij slovenskih avtorjev v tuj jezik; prevodov znanstvenih monografij tujih avtorjev, ki so temeljnega pomena za razvoj znanstvene vede in slovenske znanstvene terminologije, v slovenski jezik.

Znanstvena monografija je publikacija, v kateri se znanstveno, sistematično, izčrpno in vseobsegajoče obravnava neki problem, vprašanje ali predmet, oseba ali dogodek, v enem zvezku oziroma v določenem številu zvezkov, ki se objavljajo istočasno ali v vnaprej določenem časovnem obdobju. Publikacija mora imeti ustrezen CIP in ISBN številko oziroma vse potrebne elemente za njuno pridobitev.

Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev javnega razpisa za leto 2017 znaša predvidoma 318.000,00 EUR.

Razpis je odprt do 10. 5. 2017.

 

(Skupno 75 obiskov, 1 današnjih obiskov)