V Uradnem listu RS je bil 17. februarja 2017 objavljen Javni razpis za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije in Puhovo priznanje v letu 2017.

Gre za najvišje državne nagrade na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti. Zoisova nagrada se podeli za življenjsko delo kandidatu, ki se je s svojim delom izjemno uveljavil na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti ali za vrhunske dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti. Zoisovo priznanje se podeli za pomembne dosežke na področju znanstveno-raziskovalne in razvojne dejavnosti. Za pomembne dosežke na področju raziskovalne dejavnosti zamejskih Slovencev in Slovencev, ki delujejo ali so delovali v tujini, podeljuje Odbor priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije.

Za pomembne dosežke na področju razvojne dejavnosti podeljuje Odbor Puhovo priznanje za izume, razvojne dosežke in uporabo znanstvenih izsledkov pri uvajanju novosti v gospodarsko prakso.

Odbor Republike Slovenije za Zoisovo nagrado, Zoisovo priznanje, priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije in Puhovo priznanje bo novembra 2017 lahko podelil največ 15 nagrad in priznanj. Predloge, ne glede na način dostave, sprejemajo do petka, 24. marca 2017 do 13h.

Kandidate za nagrade in priznanja lahko predlagajo fizične in pravne osebe. Kriteriji za posamezne vrste nagrad in priznanj in druge podrobnejše informacije so objavljene na spletni strani ministrstva.

Vir: MIZŠ, 20. 2. 2017

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)