Center RS za poklicno izobraževanje (CPI) je v sodelovanju z Arnesom 24. in 26. januarja organiziral seminar z naslovom “Kaj lahko Arnes stori za medijske šole”.

V prvem dnevu seminarja so udeleženci, predstavniki srednjih šol, ki izvajajo program medijski tehnik, spoznali Arnesove storitve. Poudarek je bil na multimedijskih storitvah, portalu Arnes Video, spletnih konferencah VOX in videokonferencah visoke kakovosti MCU. Udeleženci so v sodelovanju s sodelavci Arnesa izvedli prenos v živo in na praktičnih primerih spoznali prednosti brezplačnih multimedijskih storitev.

Novo znanje, ki bo postalo del pouka

Med seminarjem so udeleženci izvedeli tudi, kako nastaja Akademska televizija, ki jo s pomočjo Arnesovih storitev ustvarjajo študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Udeleženci so tako v drugem dnevu spoznali delo v snemalnem studiu in v prostoru režije med snemanjem projekta, ki je del študijskega procesa na AGRFT.

Arnes si vseskozi prizadeva povezovati znanje in seminar bo, tako so zatrdili udeleženci, okrepil sodelovanje med šolami, ki izvajajo program medijski tehnik, AGRFT, CPI in Arnesom. Učitelji so potrdili, da so pridobili novo znanje, ki ga potrebujejo pri svojem delu. Tako je udeleženec seminarja povedal: “Predvsem bi rad izpostavil aplikativno vrednost predavanj, ki omogočajo neposreden prenos znanj v izvedbo pouka. Še posebej so cenjeni primeri dobrih in slabih praks ter nasveti predavateljev.”

Predstavitve si lahko ogledate tukaj:

Fotografije s seminarja si lahko ogledate tukaj.

Vir: 1. 2. 2017

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)