Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani in Botanični vrt Ljubljana organizirata strokovni posvet Kako postati vrtni prostovoljec v Botaničnem vrtu Ljubljana, ki bo v sreda, 11. maja ob 9.00 uri v Botaničnem vrtu Ljubljana, Ižanska cesta 15, Ljubljana.

Botanični vrtovi poleg drugih nalog predstavljajo raznolikost rastlinskega sveta in skrbijo za ohranjanje ogroženih rastlinskih vrst. Vsega tega pa brez skrbnih rok ljudi, ki se v vrtovih trudijo, da v njem na enem mestu raste lahko raste tako veliko število rastlinskih vrst, ne bi bilo. Temu delu se lahko pridružite. Skrb za biološko raznolikost živali, rastlin, ekosistemov je tudi skupna skrb in skupna odgovornost; Univerza za tretje življenjsko obdobje je nevladna organizacija, ki si prizadeva za trajnostni razvoj. Zanimanje za družbeno, naravno, gospodarsko in kulturno okolje, zato so uvedli kulturne mediatorje v muzejih, kulturne mediatorje v bolnišnicah, in zdaj skupaj z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani uvajamo starejše vrtne prostovoljce.

Cilji: predstaviti koncept vrtnih prostovoljce, dati družbeno vrednost izobraževanju starejših odraslih, odkriti nove oblike prostovoljstva, pridobiti/usposabljati prve vrtne prostovoljce.

Vir in kontaktne informacije: Univerza za tretje življenjsko obdobje

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)