Na spletišču Univerze v Novi Gorica je z dne 17. 4. 2014 objavljena novica o tem, da je bila za gradnjo kampusa Univerze v Novi Gorici je bila izbrana Vipava. Občina Vipava mora v roku šestih mesecev spremeniti namembnost zemljišča in poskrbeti za poplavno varnost.

Občina Vipava je Univerzi v Novi Gorici ponudila prodajo 4,8 hektarjev veliko zemljišče med reko Vipavo, škofijsko gimnazijo in domom starejših občanov Pristan, prihodnje leto pa še približno 1,2 hektarja zemljišča. S podelitvijo predkupne pravice na zemljišču v velikosti 3 hektarje, pa je omogočila tudi dodatno širitev, če bi se univerza razvijala hitreje. Skupaj 9 hektarjev zemljišča omogoča razvoj Univerzi za najmanj prihodnjih 25 let. V Vipavo bo Univerza selila vso svojo dejavnost, ki je sedaj razdrobljena na različnih lokacijah v Ljubljani, Postojni, Ajdovščini, Novi Gorici, Gorici (Italija) ter Benetkah (Italija), poleg tega pa bo v zakupu obdržala tudi celotno poslopje dvorca Lanthieri.

Po besedah rektorja Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danila Zavrtanika je gradnja univerzitetnega središča v Vipavi odlična izbira. V Vipavi bo Univerza gradila značilen ameriški tip kampusa, ki bo edinstven v Sloveniji in bo Univerzi med drugim omogočal veliko večjo prepoznavnost, študentom pa vrhunske pogoje študija in enkratno življensko izkušnjo študija v modernem študijskem okolju.

(Skupno 55 obiskov, 1 današnjih obiskov)