Na spletni strani Evropske komisije pod rubriko Izobraževanje in usposabljanje je z dne 17. 10. 2013 objavljena naslednja novica.

“Androulla Vassiliou, evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mladino, je danes v Bruslju na otvoritvi Evropskega foruma 2013 za izobraževanje, usposabljanje in mlade predstavila izboljšano spodbudo Evropske Unije, ki se bo začela izvajati z januarjem 2014 v okviru novega programa Erasmus+.

V programu Erasmus+ bo več kot štiri milijone oseb – večinoma mlajših od 25 let – širom po Evropi prejelo študijsko pomoč za študij, usposabljanje, delo ali prostovoljstvo v drugi državi. Namen spodbujanja takšne mednarodne izkušnje je izboljšati znanje tujih jezikov in drugih spretnosti ter veščin, s katerimi bodo izboljšali zaposljivost. S predvidenim proračunom skoraj 15 milijard evrov v letih 2014-2020 bo Erasmus+ na voljo študentom, pripravnikom, učiteljem, vodjem skupin mladih in prostovoljcem.

Komisarka Vassiliou je poudarila, kako zelo pomembno je močno partnerstvo med izobraževanjem, mladimi in civilno družbo, ki nadalje sledi cilju posodabljanja in kakovosti izobraževanja in usposabljanja, saj izobrazba, spretnosti in znanja morajo ustrezati potrebam na trgu.

Na Forumu sodeluje 350 oblikovalcev politik in strokovnjakov iz 34 evropskih držav.”

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)