Nemška nacionalna agencija za šolsko izobraževanje organizira Evropsko konferenco o varstvu podnebja in trajnosti v šolskem izobraževanju »Erasmus + green mobility + green schools«, ki bo potekala v Potsdamu, od 4. do 6. maja 2022.

Na konferenco ste vabljeni predstavniki šol, ki se zanimate za začetek dejavnosti mobilnosti s poudarkom na trajnosti in predstavniki projektov programa Erasmus+ (ključni ukrep 1 in 2 ter eTwinning), ki ste izvedli ali ste v izvajanju projektov na področju podnebja in varstva okolja.

Konferenca bo izpostavila projekte, ki prikazujejo, kako raznoliko in ustvarjalno je lahko področje varstva okolja in  trajnosti. Udeleženci bodo spoznali različne načine izvajanja projektov trajnosti, s poudarkom na prevoznih sredstvih in načinih za zmanjšanje emisij CO2. Spoznali se boste s konceptom mešane mobilnosti, ki združuje virtualne in realne mobilnosti prek platforme eTwinning. Poiskali boste lahko partnerje za vaš projekt mobilnosti s področja varstva okolja in trajnosti.

Slovenija ima rezervirana 3 mesta za udeležence s šolskega področja. Program in več informacij o dogodku najdete tukaj.

Rok prijave je 14. december 2021.

Vir in več informacij: CMEPIUS, 3. 12. 2021

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)