Društvo Humanitas pripravlja ob 15. obletnici delovanja konferenco »Evropsko leto za razvoj 2015: globalno učenje in pomembnost vključitve globalnih perspektiv v šolski sistem«. Konferenca bo v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 9. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.

Konferenca bo priložnost za seznanitev pedagoških delavcev pa tudi pristojnih zavodov in ministrstev o pomembnosti vnašanja globalnih perspektiv v šolski sistem. V sodelovanju z raznolikimi nevladnimi organizacijami bomo predstavili konkretne metode, ki vključujejo vsebine globalnega učenja ter možnosti za njihovo izvajanje v formalnem in neformalnem izobraževanju. Hkrati pa bo konferenca tudi priložnost za ponovni zagon poglobljenega sodelovanja med nevladnimi organizacijami in pristojnimi ministrstvi z namenom boljše umestitve in razvoja globalnega učenja v Sloveniji.

Na konferenco se lahko prijavite prek spletnega obrazca do 21. septembra 2015. Dodatne informacije po e-pošti: ali na tel. št. (01) 430 03 43.

Konferenca je zaključna aktivnost v okviru projekta Vnašanje tem globalnega učenja v šolski sistem, ki je v evropskem letu za razvoj sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

Vir: UKOM, 14. 9. 2015

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)