Ministrstvo za šolstvo in šport v juniju 2010 gosti pomemben mednarodni politični dogodek, 23. redno konferenco ministrov za izobraževanje Sveta Evrope, ki jo Svet Evrope praviloma organizira na tri leta. Konferenca bo potekala med 4. in 5. junijem 2010 na Brdu pri Kranju (Predoslje 39).

Nosilna tema konference je »Izobraževanje za trajnostne demokratične družbe: vloga učiteljev«. Konferenca želi v uvodnem delu razpreti nekatere ključne izzive današnjih družb, pomen in mesto Evrope v soočanju s problemi, ki jih globalna kriza še stopnjuje. Vse to zastavlja Evropi vprašanja o prihodnost lastnega socialnega modela in odgovornosti do drugih delo sveta. Ministri za izobraževanje bodo poglobljeno razpravljali o vlogi izobraževanja, še zlasti učiteljev, pri sooblikovanju sodobnih družb. Ključno sporočilo širši javnosti naj bi bilo, da je izobraževanje pomembna investicija tako za posameznika kot tudi družbo kot celoto.
Na konferenco so poleg ministrov za izobraževanje držav članic Sveta Evrope vabljene še države opazovalke in ključne mednarodne organizacije.

Konferenco bo vodil minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič,  otvoril pa naj bi jo Thorbjørn Jagland, generalni sekretar Sveta Evrope. Glavna govorca na konferenci bosta  dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije ter dr. Pavel Zgaga.

Program konference (doc)

Vir>> Novica MŠŠ

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)