Kako pomemben je prenos znanja iz akademskega okolja v realno, bo govora na 3. mednarodni konferenci o prenosu tehnologij, na kateri bo letos prvič kot soorganizator ob Institutu Jožef Stefan iz Ljubljane sodelovala tudi Univerza v Mariboru oz. TehnoCenter Univerze v Mariboru. Konferenca se bo odvijala na dveh lokacijah: 7. oktobra v Ljubljani na Institutu Jožef Stefan in 8. oktobra na Univerzi v Mariboru. V okviru konference bodo podeljene nagrade za inovativnost v gospodarstvu, ustanovili pa bodo tudi Združenje slovenskih profesionalcev za prenos tehnologij, kar bo pomembno izboljšalo pojavnost in uspešnost v mednarodnih krogih.

Na konferenci bo ustanovljeno tudi Združenje profesionalcev za prenos tehnologij Slovenije (Združenje SI-TT) kot logična posledica lani ustanovljene neformalne mreže strokovnjakov za prenos tehnologij. Predstavljene pa bodo tudi dobre prakse ustanavljanja in načini urejanja nacionalnih mrež posrednikov prenosa tehnologij v primerljivih sistemih v tujini.

Predavanja bodo organizatorji izdali tudi v knjigi izvlečkov, ki bodo raziskovalcem in uporabnikom njihovih izsledkov zagotovo v veliko pomoč pri iskanju možnosti, načinov in poti pri prenosu znanja in tehnologij. Ne nazadnje omogoča konferenca obiskovalcem tudi mreženje in izmenjavo izkušenj, zagotovo pa bo ugodno vplivala na uspešnejši in hitrejši prenos znanja iz akademskih sfer v realno življenje.

Več UM

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)