Plenarna skupščina Konference o prihodnosti Evrope je med 11. in 13. marcem v Strasbourgu v Franciji razpravljala o 88 priporočilih o prihodnosti Evrope, ki so jih na predhodnih forumih izoblikovali evropski državljani in državljanke. Razprave so potekale v luči ruske invazije na Ukrajino in odziva nanjo. Pogovor so se udeležili tudi ukrajinski državljani in poslanci ter predstavniki Zahodnega Balkana. Na voljo so njihovi prispevki, dostopno je celotno slikovno in zvočno gradivo s posameznih sej.

Plenarna skupščina je 25. in 26. marca v Evropskem parlamentu v Strasbourgu pregledala osnutke končnih predlogov Konference o prihodnosti Evrope, ki so bili pripravljeni na podlagi priporočil evropskih državljanskih forumov, nacionalnih forumov, prispevkov na večjezični digitalni platformi ter predlogov, oblikovanih na plenarnih srečanjih in sejah delovnih skupin.

Naslednja plenarna seja bo potekala 8. in 9. aprila v Strasbourgu, plenarna skupščina pa naj bi do konca aprila pripravila končne predloge ter jih predstavila izvršnemu odboru. Končno poročilo naj bi bilo predsednikom institucij EU predstavljeno 9. maja v Strasbourgu.

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v SLoveniji, 15. 3. 2022 in 28. 3. 2022

 

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)