18. februarja 2011 je v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju potekala konferenca ob izidu Ekonomskega pregleda OECD za Slovenijo 2011. Namenjena je bila predstavitvi in razpravi o ugotovitvah in priporočilih, zapisanih v omenjenem pregledu.

Po uvodnih nagovorih ministra za razvoj in evropske zadeve mag. Mitje Gasparija in predsednika Odbora za ekonomske in razvojne preglede pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Williama R. Whitea so slednji ter vodja pisarne za Slovenijo pri OECD Rafal Kierzenkowski in njegov sodelavec Mehmet Eris predstavili poročilo, spregovorili o glavnih ugotovitvah in podali nekatera priporočila.

Udeleženci so v nadaljevanju razpravljali v okviru treh okroglih miz. Pri prvi okrogli mizi z naslovom “Vzdržna rast po krizi: strukturne spremembe in konkurenčnost” so ugotovitve OECD komentirali minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik, minister za finance dr. Franc Križanič ter ekonomista dr. Jože Mencinger in dr. Janez Šušteršič. Druga okrogla miza je bila posvečena izobraževanju, komentatorji pa so bili minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, državni sekretar za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. József Györkös, rektor Univerze v Ljubljani dr. Radovan Pejovnik in nekdanji minister za razvoj dr. Žiga Turk. V okviru tretje okrogle mize “Produktivnost, investicije in upravljanje podjetij” so svoje poglede predstavili državni sekretar za gospodarstvo dr. Viljem Pšeničny, Aleš Bratož, predsednik uprave Revoza, in Edvard Svetlik, predsednik upravnega odbora Hidrie. V razpravah je sodelovala še vrsta uglednih znanstvenikov, strokovnjakov, gospodarstvenikov, predstavnikov bank in sindikatov.

Vir: Vlada RS, 18. 2. 2011

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)