V četrtek, 8. maja 2014 od 9.00–13.30 bo na Andragoškem centru Slovenije potekala zaključna konferenca Grundtvig projekta OMAL – Older Men as Active Learners z naslovom »Učenje starejših moških v skupnosti – primeri iz Evrope«. V projektu so sodelovali strokovnjaki in starejši moški iz štirih evropskih držav (Estonije, Malte, Portugalske in Slovenije).

Cilj projekta OMAL je bilo raziskovanje vključevanja in učenja starejših moških (60+) v skupnostne dejavnosti. V večini evropskih držav s starostjo udeležba v organiziranem izobraževanju upada; izobražujejo se zlasti bolj izobražene starejše ženske in tudi sicer socialno, kulturno in politično bolj dejavni starejši ljudje. V projektu smo proučevali, v katere skupnostne organizacije (zlasti nevladne, prostovoljske organizacije) se v partnerskih državah vključujejo starejši moški in kakšna je vloga učenja in izobraževanja v teh organizacijah in dejavnostih. Kako starejši moški, ki so dejavni v izbranih skupnostih organizacijah, doživljajo vlogo učnih dejavnosti in kakšen pomen jim pripisujejo? Pri tem smo upoštevali regionalni in kulturni kontekst skupnosti v državah, vključenih v projekt.

S konferenco želijo organizatorji spodbuditi premislek o potrebah in možnostih vključevanja starejših moških v skupnostne dejavnosti in odpreti prostor za razpravo o potrebah po nadaljnjem proučevanju raznolikih potreb skupine starejših ljudi.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava prek spleta pa je obvezna.

Prijave so mogoče do ponedeljka, 5. maja 2014.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

Vir: Oddelek za pedagogiko in andragogiko, FF UL, 23. 4. 2014

Vir: ADS, 22. 4. 2014

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)