Konferenca Zveze ljudskih univerz Slovenije v sodelovanju z Andragoškim društvom Slovenije, Društvom organizacij za izobraževanje odraslih pri srednjih šolah in Zvezo srednjih šol, Skupnostjo za izobraževanje odraslih ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport bo 12. in 13. decembra 2012. Tema konference bo izobraževanje odraslih in njegov pomen za okrepitev aktivne vloge državljanov in bo potekala v kongresnem centru hotela Mons, Ljubljana.

Cilji konference so predstavitev ključnih kompetenc in izobraževanja odraslih za aktivno državljanstvo v spreminjajočem se svetu in pomena izobraževanja in učenja starejših odraslih ter vloge izobraževanja zapornikov in migrantov za njihovo aktivno vlogo v družbi. Nastopajoči bodo prav tako predstavili pomen zvišanja ravni pismenosti odraslih kot podlage za aktivnejšo vlogo v družbi ter pomen in vlogo izobraževanja osipnikov.

  • Prvi dan konference bodo v popoldanskih urah pripravili okroglo mizo s strokovnjaki s področja izobraževanja odraslih o prihodnjem razvoju izobraževanja odraslih.
  • Drugi dan konference bodo predstavili primere dobrih praks izobraževanja odraslih pri ljudskih univerzah in moderirane delavnice, v katerih bodo lahko udeleženci aktivno sodelovali pri iskanju možnosti za izboljšanje strokovnega dela pri izobraževanju odraslih in za aktivno državljanstvo.
  • Kot vsako leto doslej bodo na koncu konference oblikovali zaključke in priporočila ter razvojne smernice prihodnjega razvoja na področju izobraževanja odraslih.

Program konference je še v pripravi, dodatne informacije o konferenci pa vam bodo sporočili po elektronski pošti. Vse informacije o konferenci bodo prav tako objavljene na spletni strani Zveze ljudskih univerz Slovenije www.zlus.si in partnerjev pri pripravi konference.

Vir: ZLUS, 25. 10. 2012

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)