Zveza ljudskih univerz Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport organizira tradicionalno letno konferenco – Dneve ljudskih univerz Slovenije – z naslovom Vseživljenjsko učenje oseb s posebnimi potrebami – socializacija in vključitev v življenje. Dogodek bo 9. in 10. novembra 2010 na Ptuju, v hotelu Primus.

Cilj in glavni namen konference je predstaviti evropske in nacionalne prednosti in usmeritve na področju izobraževanja odraslih s posebnimi potrebami (predvsem na ranljive skupine ljudi, kot so slepi in slabovidni, gluhi in naglušni, gibalno ovirani in osebe z motnjami v duševnem razvoju).

S strokovnjaki boste preučevali ustreznost prenosa in razvoja novih metod dela v različna družbena okolja ter naredili idejni nabor možnosti širitve izobraževalnih programov v organizacije za izobraževanje odraslih. Konferenca se bo po plenarnem delu prevesila v predstavitve dobrih praks in razprave o navedenih področjih. Na ta način bodo s strokovnjaki in sodelavci predstavili in izmenjali izkušnje ter posledično tudi izboljšali prakso dela v svojih regijah. Zaključila se bo z okroglo mizo, kjer so k razpravi vabljeni vsi udeleženci. Namen delavnic in okrogle mize na konferenci ni le predstavitev primerov dobrih praks, temveč tudi oblikovanje zaključkov, priporočil, razvojnih smernic na nacionalni in evropski ravni glede nadaljnjih dejavnosti na področju izobraževanja in učenja navedenih ranljivih ciljnih skupin.

Vir, vabilo in prijavnica: ZLUS, 26. 10. 2010

(Skupno 46 obiskov, 1 današnjih obiskov)