V prihodnjih dneh se bo odvijala že 10. mednarodna konferenca SIRikt, ki jo tudi letos organizira Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Arnes-om, CPI-jem in Šolo za ravnatelje.

Mednarodna konferenca SIRikt (Splet izobraževanja in raziskovanja z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo) je največji izobraževalni dogodek v Sloveniji, na katerem se srečujejo in delijo svoje izkušnje uporabe IKT vzgojitelji, učitelji, ravnatelji, univerzitetni profesorji, raziskovalci, študenti, učenci in najrazličnejši strokovnjaki s področja izobraževanja ter drugih znanosti.

Naslov letošnje konference je SIRiktova desetka za učenje. Vodilo vseh programskih sklopov je učenje na različne načine ob podpori IKT, tokrat se bodo preskusili v različnih oblikah predstavitev in debati v Parlamentu z naslovom Prižgimo mobilne telefone! (izpeljani sta bili že dve videoparlamentarni razpravi med OŠ in SŠ, ki si ju na spletni strani lahko ogledate).

Prijave na konferenco so žal že zaprte. Spremljate jo lahko preko družabnih omrežij Twittern @sirikt in Facebook @konferencasirikt, ali pa si ogledate prenos plenarnih predavanj v živo, ki bo v času dogodka dostopen preko spletne strani www.sirikt.si.

Vir in več informacij: www.sirikt.si

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)