Društvo Humanitas skupaj z nevladnimi organizacijami, združenimi v okviru projekta Konzorcij NVO: Z globalnim učenjem do globalnih ciljev! pripravlja konferenco o globalnem učenju. Hkrati bo to tudi zaključni dogodek projekta Skozi oči begunca.

Osrednji del dogodka bo potekal v sredo, 19. oktobra, od 10.30 dalje v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani. Pred in po konferenci bo v zaklonišču MOL pod Argentinskim parkom potekala izkustvena gledališka predstava. Pester program obsega raznolike okrogle mize, ki se jih bodo udeležili gostje z različnih področij globalnega učenja, trajnostnega razvoja in izobraževanja.

Dogodek bo združil deležnike, tj. odločevalce, izobraževalce in ostale radovedne, ki si želijo novic, izmenjave in napredka na področju globalnega učenja kot pristopa za dosego ciljev trajnostnega razvoja.

Z dogodkom želi konzorcij nasloviti in predstaviti globalno učenje kot podlago za uresničitev ciljev trajnostnega razvoja, predstaviti prispevke projekta Skozi oči begunca, povezati različne sektorje in posameznike, ki delujejo na področju globalnega učenja oz. jih to področje zanima in iskati rešitve za vzpostavljanje vključujoče družbe.

Na dogodek se lahko prijavite do petka, 30. septembra, prek spletnega obrazca. Število mest je omejeno.

Izvedbo projekta »Skozi oči begunca« sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Vir in več informacij: UKOM, 23. 9. 2016

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)