»Kotiček za učitelje v EU« je mreža, ki jo je pripravil direktorat Evropske komisije leta 2008. Njen namen je učiteljem zagotavljati zanimiva učna gradiva za izobraževanje učencev o Evropski uniji. Trenutno je na spletni strani na voljo približno 90 različnih gradiv.

V kotičku za učitelje lahko na enem mestu najdete najrazličnejše učno gradivo o Evropi. Pripravile so ga razne institucije Evropske unije ter vladni in nevladni organi, da bi mladim olajšali učenje o Evropski uniji in njenih politikah. Gradiva so na voljo tudi v slovenščini.

Spletne strani, brošure, knjige, zemljevidi in plakati vsebujejo številne informacije o tem, kaj je Evropska unija in kaj dela. Govorijo o mnogih vprašanjih in težavah, s katerimi se spopada naša družba, denimo: kaj lahko naredimo za zaščito okolja, kako zagotoviti mir in varnost za vse. Gradivo je prirejeno za otroke različnih starostnih skupin, vsebuje pa konkretne informacije, denimo o zgodovini Evropske unije, državljanstvu EU ali bolj specifičnih področjih, kot je zmanjšanje porabe energije, ter pripomočke za popestritev pouka.

Vir: SVIZ, 12. avgust 2010

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)