ACS z dne 23. 5. 2018 piše:

Bi se želeli naučiti, kako uporabljati računalnik ali pametni telefon, osvežiti svoje znanje ali pa hitro najti rešitev za nek konkretni problem? Vam so namenjeni video posnetki, ki se nahajajo na portalu središč za samostojno učenje. Na voljo je 117 kratkih filmčkov, 70 za učenje uporabe računalnika, 47 pa za pametni telefon.

Filmčki za učenje uporabe računalnika zajemajo naslednje vsebinske teme: poznavanje delovanja računalnika, izdelava in oblikovanje besedil, uporaba interneta in elektronske pošte, računalnik kot digitalno orodje, glasba in film na računalniku, druga multimedijska orodja. Večina filmčkov je vsebinsko skladna s predlogom programa Računalniška pismenost za odrasle iz 2014.

Vsebina filmčkov za učenje uporabe pametnega telefona zajema tiste funkcije, ki se pogosteje uporabljajo. Posnetki so narejeni na telefonu Huawei z operacijskim sistemom Android, vendar so uporabni tudi na telefonih drugih proizvajalcev in na drugih različicah operacijskega sistema Android. Filmčki zajemajo naslednje vsebine: nastavitve telefona, prvi koraki, klici in stiki, sporočanje in e-pošta, kamera in galerija, glasba in videoposnetki, programi. Filmčki so umeščeni na YouTube na tak način, da so na desni strani za hiter dostop na voljo še vsi preostali videoposnetki, ki sodijo v isto temeljno področje oz. vsebinski sklop. Po končanem ogledu enega video posnetka se začne samodejno predvajati naslednji video posnetek iz istega vsebinskega sklopa.

(Skupno 36 obiskov, 1 današnjih obiskov)