Na novinarski konferenci 10. marca so pred prihajajočim Kulturnim bazarjem so v Cankarjevem domu organizatorji in partnerji v projektu medijem predstavili vsebine letošnjega dogodka.

Ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar je ob tem poudarila, da ima kulturno-umetnostna vzgoja vseživljenjske dimenzije, zato je še toliko bolj pomembna za otroke in mladino, tako z vidika sprejemanja kulture, raziskovanja kot z vidika ustvarjalnosti. Zavedati se moramo namreč pomena, ki ga ima kultura za razvoj sodobne družbe, če želimo zagotoviti, da bi umetnost in kultura postala del našega vsakdanjega življenja.

Kulturni bazar (KB) je postal tradicionalna prireditev, ki bo 18. marca 2015 že sedmič zaživela v Cankarjevem domu. Organizatorji dogodka so: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo – s partnerji: Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za zunanje zadeve, CMEPIUSom in izvršnim producentom Cankarjevim domom pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

Enodnevna prireditev je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi (poteka kot strokovno usposabljanje), hkrati pa so vrata Cankarjevega doma ves dan, od 9. do 18. ure, odprta tudi širši javnosti – otrokom in mladim ter vsem, ki jih zanimata kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Udeležba na KB je za vse obiskovalce brezplačna.

Poleg bogatega programa, ki bo potekal v vseh dvoranah in predavalnicah (skoraj 50 dogodkov), bo pestro tudi dogajanje v vseh treh preddverjih Cankarjevega doma, kjer se bo na razstavnih prostorih predstavilo skoraj tristo kulturnih ustanov iz vse Slovenije (vsa slovenska gledališča, vsi muzeji in galerije, knjižnice, filmske in glasbene ustanove …) ter partnerji Kulturnega bazarja iz drugih resorjev. Program strokovnega usposabljanja in Program za otroke, mladino in vse, ki jih zanima kultura sta objavljena na spletni strani www.kulturnibazar.si, kjer najdete tudi več informacij o dogodku.

 

Več>> Sporočilo za javnost (.doc)

Vir>> Novica ministrstva za kulturo

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)