V Cankarjevem domu v Ljubljani je potekal 11. kulturni bazar, namenjen tako delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi kot tudi delavcem z drugih področij ter študentom. Strokovnega usposabljanja, ki temelji na medresorskem sodelovanju, se je udeležilo več kot 1.000 udeležencev, pri njegovi izvedbi pa sodeluje 300 kulturnih organizacij ter številni samostojni kulturni ustvarjalci.

Osrednji temi letošnjega bazarja sta bili Ustvarjalnost mladih in Sodobna umetnost, v sodelovanju s partnerji pa smo organizatorji z Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda RS za šolstvo v tematskih sklopih predstavili, kako je mogoče kulturo in umetnost kreativno povezati tudi z drugimi področji: Gozd skozi umetnost in kulturo, Zdravje, šport, gibanje, umetnost in tehnologije ter Arhitektura in prostor.

Številne sodelujoče kulturne organizacije in samostojni kulturni ustvarjalci so udeležencem strokovnega usposabljanja predstavili vsa področja kulturno-umetnostne vzgoje, od glasbe, filma, gledališča, plesa in kulturne dediščine do intermedijske umetnosti. V predavalnicah in dvoranah so se zvrstila številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav, razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.

Vir in več: Zavod RS za šolstvo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, 4. 4. 2019

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)