Objavljen je redni letni ciljni razpis za sofinanciranje kinematografske distribucije evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov ter art kino programov za leto 2014.

Na področju kinematografske distribucije je cilj razpisa sofinanciranje kinematografske distribucije kakovostnih, umetniških, nagrajenih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov, in sicer celovečernih igranih, animiranih ali dokumentarnih filmov z namenom večje dostopnosti in večje distribucije teh del na celotnem ozemlju Republike Slovenije. Prijavijo se lahko pravne ali fizične osebe, ki so v Republiki Sloveniji registrirane za kinematografsko distribucijo in/ali distribucijo najkasneje na dan objave razpisa V Uradnem listu RS do vključno sklenitve pogodbe. Okvirna vrednost razpoložljivih razpisnih sredstev je 25.000 evrov.

Na področju art kino programov je cilj razpisa sofinanciranje izvajanja programov prikazovalcev, ki zagotavljajo art kino program z namenom spodbujanja prikazovanja evropskega in nacionalnega filma, filma kinematografij tretjih držav, avtorskega filma in svetovnih kinotečnih filmov v okviru enakomernega razvoja art kinematografov na celotnem ozemlju Republike Slovenije. Prijavijo se lahko pravne ali fizične osebe, ki so v Republiki Sloveniji registrirane za kinematografsko dejavnost najkasneje na dan objave razpisa v Uradnem listu RS do vključno sklenitve pogodbe. Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev je 97.441 evrov.

Rok za oddajo vlog je 25. november 2014.

Vir: MK, 25. 10. 2013

(Skupno 3 obiskov, 1 današnjih obiskov)