14. in 15. decembra 2016 bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal dvodnevniletni posvet mladinskega sektorja. Letošnjemu partnerstvu pri organizaciji se Uradu RS za mladino in Mladinskemu svetu Slovenije pridružuje tudi Mestna občina Ljubljana.

   

Posvet mladinskega sektorja je letni dogodek namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem, predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade ter vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjate in sooblikujete področja, politike in programe za mlade.

Prvi dan posveta bo po vsebini in namenu izobraževalne narave. Po uvodnih nagovorih bo vrhunski zunanji strokovnjak odprl razpravo o tem, kako danes nagovarjati mlade, nadaljeval pa se bo z delom po delavnicah, kjer bomo skupaj sledili cilju po izmenjavi dobrih in slabih praks ter idej za krepitev tako posameznih organizacij in mladinskega sektorja kot celote.

  

V večernem delu bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčičpodelila državna priznanja v mladinskem sektorju za leto 2016.

    

Prvi dan posveta se bo zaključili z neformalnim druženjem ob kulturnem dogodku v organizaciji Mestne občine Ljubljana.

  

V drugem dnevu posveta, ki se ga bo udeležil tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, se bodo v okviru plenarnih razprav posvetili razvoju mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni. Predstavili bodo tudi analizo stanja lokalne ravni mladinskega sektorja, ki je nastala ob robu priprave regijskih dogodkov »Rastimo skupaj« ter v okviru dveh okroglih miz skupaj razpravljali o rešitvah za krepitev mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni ter dobrih in slabih praksah v mladinskem sektorju na tem področju.

   

Prijave sprejemajo preko spletne prijavnice najkasneje do srede, 7. decembra 2016.

Vabilo in program se nahajata v prilogi

Vir: MIZŠ, 11. 11. 2016

(Skupno 6 obiskov, 1 današnjih obiskov)