Letni posvet o izobraževanju odraslih (LPoIO) je srečanje nosilcev politike, stroke in prakse na tem področju. Je priložnost za ovrednotenje prehojenih poti in doseženih ciljev, informiranje in razpravo o izzivih in usmeritvah, ki bodo krojile naše delovanje v prihodnje. Dogodek bo potekal 25. novembra v Kongresnem centru Smelt Ljubljana.

Letos bosta v uvodnem delu dogodka z nami dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ter priznani esejist in pravnik, prof. dr. Marko Pavliha. Nato bomo spoznali Slovensko ogrodje kvalifikacij ter strokovne podlage za pripravo programov za izpopolnjevanje oziroma specializacij. V panelni razpravi predstavnikov štirih ministrstev bomo izvedeli, kaj pripravljajo v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020 in Letnega programa za izobraževanje odraslih 2016.

Politika izobraževanja odraslih nastaja in se uresničuje tudi na lokalni ravni. Predstavitev fokusnih skupin z župani ter razprava s tremi od njih bosta osvetlili to raven. Izvedeli bomo tudi, kaj lahko pričakujemo v tretji fazi uresničevanja Evropskega programa za učenje odraslih, za konec pa se vrnili na poklicno področje in se seznanili s predlogom sprememb Navodil o prilagajanju izrednega poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Posvet je priložnost tudi za neformalne stike, ki krepijo našo skupno zavezanost razvoju področja. Verjamemo, da bo letošnje srečanje dragocena priložnost za izmenjavo informacij in stališč, zato vas vabimo, da se posveta udeležite in ga s svojimi vprašanji, mnenji in pobudami sooblikujete. Udeležba je brezplačna.

Program, spletno prijavnico in druge informacije najdete na spletni strani posvetahttp://pro.acs.si/lp2015.

Vir: ACS, 28. 10. 2015

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)