Na spletišču Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je s 17. 7. 2019 objavljeno letno poročilo agencije za leto 2018 (pdf, 8 MB).

V letnem poročilu Agencije za leto 2018 so predstavljeni podatki o financiranju raziskovalne dejavnosti iz sredstev državnega proračuna v preteklem letu. V rubriki »V ospredju« sta letos predstavljena prejemnika sredstev Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) prof. dr. Roman Jerala in doc. dr. Jaka Tušek. V letnem poročilu so predstavljeni tudi dosežki raziskovalk in raziskovalcev v okviru projekta promocije znanosti Odlični v znanosti 2018.

»S povečanjem obsega sredstev za financiranje znanosti v državnem proračunu v letu 2018 je ARRS lahko povečala obseg odobrenih raziskovalnih projektov, izredno povečala najkakovostnejše programske skupine, omogočila dostop do najprestižnejših revij raziskovalkam in raziskovalcem v celotni Sloveniji in tudi postopno izvedla vidnejše dejavnosti na področju odprtega dostopa«, je v uvodnem besedilu k Letnemu poročilu 2018 poudaril direktor agencije prof. dr. József Györkös.

V letnem poročilu so na voljo tudi pregledni podatki o (so)financiranju raziskovalne dejavnosti ARRS iz sredstev državnega proračuna.

(Skupno 59 obiskov, 1 današnjih obiskov)