V prostorih Univerze v Ljubljani so 17. decembra predstavniki Univerze v Ljubljani, Inštituta Jožef Stefan, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Tehnološkega parka Ljubljana, Regionalne razvojne agencije LUR, Mestne občine Ljubljana, KRKE d.d. in FOTONE podpisali pismo o nameri za ustanovitev LJUBLJANSKEGA STIČIŠČA INOVATIVNOSTI (LSI), ki je ključnega pomena za povezovanje akademskih ustanov in gospodarstva v Republiki Sloveniji.

S stičiščem želijo partnerji na področjih, kjer imajo prepoznane primerjalne in konkurenčne prednosti, in sicer predvsem znanosti o življenju (farmacija, medicina, kemija, robotika, informatika, umetna inteligenca) spodbujati na znanju temelječ razvoj s podporo konkretni povezavi raziskovalne sfere in gospodarstva s ciljem diverzifikacije v nove tehnologije, produkte in storitve ter posledično delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.

Projekt je v fazi oblikovanja in povsem odprt za nove člane. Ustanovljena projektna skupina bo zato v nadaljevanju priprave projekta dopolnjena z dodatnimi člani, predstavniki partnerskih institucij in sodelujočih ministrstev.

Vira in več informacij: UL, 17. 12. 2013 in MIZŠ, 17. 12. 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)