Ljudska univerza Velenje, članica Zveze ljudskih univerz Slovenije,  je za projekt ENERCITIES dobila pestižno prvo nagrado Sustainable Energy Europe Award (SEE Award) za področje izobraževanja na temo obnovljivih virov energije. Podelitev je potekala v torek, 19.6.2012, v Bruslju v okviru Susainable energy week, ki ga je gostil evropski komisar za energetiko Günther H. Oettinger. Izbrani so bili med 262 kandidati iz Evrope.  

Projekt Enercities je bil zasnovan pod okriljem Programa EU Inteligentna energija za Evropo. Ta triletni projekt, ki se je začel v letu 2008, je koordiniral nizozemski partner ROC Nijmegen, ki je igro tudi prijavil na tekmovanje. Ljudska univerza Velenje je bila edini slovenski partner v tem projektu. Njihova vloga je bila sodelovanje pri razvoju igralne platforme, priprava didaktičnega materiala za učitelje in promocija igre v slovenski javnosti. V partnerstvu so  razvili resno spletno izobraževalno igro, kjer lahko mladi gradijo energijsko varčna mesta, pri tem pa morajo paziti na gospodarske kazalce in zadovoljstvo ljudi. Omogoča jim postopno napredovanje, ki je usmerjeno in zasnovano na tekmovanju in sodelovanju.

Preko Facebooka je igro do sedaj igralo preko 70.000 mladih.  Igra je bila izbrana tudi, kot najboljša spletna izobraževalna igra na Nizozemskem.  

Več o projektu

Vir: ZLUS, 26. 6. 2012

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)