Mesec april zaznamuje tudi 8. april, ko obeležujemo Svetovni dan Romov. Aprila so Romom in njihovi kulturi posvečene številne aktivnosti in prireditve, ki potekajo po vsej Sloveniji.

Minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, ki je hkrati tudi predsednik Komisije Vlade RS za zaščito romske skupnosti, bo v petek, 1. aprila 2011, v Mariboru odprl 3. festival romske kulture. Otvoritvena prireditev bo ob 18. uri potekala v Naskovem dvorcu (Vetrinska 30, Maribor).

V torek, 5. aprila 2011, bo ob 11. 30 uri v tiskovnem središču Ministrstva za šolstvo in šport (Masarykova 16) potekala novinarska konferenca, na kateri bosta minister dr. Igor Lukšič in dr. Miran Komac predstavila stanje na področju romske tematike v naši državi in aktualne projekte iz področja izobraževanja in izboljšanja kakovosti življenja romske skupnosti. Po tiskovni konferenci, ob 12. uri, bo na Ministrstvu za šolstvo in šport potekal tudi sprejem v počastitev svetovnega dneva Romov.

V petek, 8. aprila 2011, ob 17. uri, se bo minister dr. Igor Lukšič kot slavnostni govornik udeležil osrednje prireditve ob svetovnem dnevu Romov v Murski Soboti, ki bo potekala v Novi dvorani v Murski Soboti. Ob 18. uri se bo minister srečal s komisarjem za človekove pravice Sveta Evrope, Thomasom Hammarbergom.

Vir: MŠŠ, 31. 3. 2011

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)