Državna sekretarka Alenka Kovšca se bo v ponedeljek 24. januarja ob 10.30 na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani srečala z novim ameriškim veleposlanikom v Sloveniji Josephom A. Mussomelijem.

Srečanje predstavnikov MŠŠ in članov skupine za implementacijo projekta Okrepimo družine, ki ga izvajajo predstavniki stroke iz ZDA v Sloveniji in na podlagi katerega je ameriški veleposlanik povabil predstavnike ministrstva na uradno srečanje, je predvsem namenjeno medsebojnemu informiranju in nekaterim dogovorom o nadaljnjih korakih, oziroma o podpori projektu v Sloveniji.

Projekt Okrepimo družine je namenjen predvsem vzgojiteljicam in odgovornim, ki vodijo vrtce, da si pridobijo znanja in veščine za uspešno prepoznavanje dejavnikov tveganja pri družinah, ki zaradi stresnih, socialnih, materialnih ali drugih situacij lahko predstavljajo tveganje za zlorabo otroka, oziroma velikih pritiskov, zaradi katerih se lahko poveča tveganje za uspešen otrokov razvoj.

Projekt je odlična priložnost za preverjanje kakovosti delovanja na področju podpore in svetovanja družini pri vzgojnem delu z otroki, poudarja pomen vloge staršev in ponuja možne poti za usklajevanje učinkovitega vzgojnega delovanja vseh partnerjev, ki so ključni pri podpori otroku. V končni posledici pomeni preprečevanje možnih zlorab in pozitiven izhod iz kriznih situacij.

Ker so izkušnje ZDA pri tem delu dobre in preverjane z raziskavami, upravičeno pričakujemo, da so lahko dodana vrednost vzgojno izobraževalnemu delu tudi v Sloveniji.

Vir MŠŠ

 

 

 

 

 

 

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)