Ministrstvo za šolstvo in šport se je seznanilo z ugotovitvami Računskega sodišča RS iz revizijskega poročila »Priprave na Univerzijado 2013«. 
 
Vlada RS in Ministrstvo za šolstvo in  šport sta do sedaj v celoti upoštevala sklepe Državnega zbora RS, ki je Slovenski univerzitetni športni zvezi marca 2008 izdal predhodno soglasje za vložitev kandidature in sofinanciranje plačila organizacijskih pravic ter sofinanciranje do 30% predvidenih skupnih potrebnih sredstev za izvedbo projekta Zimske univerziade Maribor 2013. Ministrstvo za šolstvo in šport je od pridobljene kandidature zagotovilo sredstva za plačilo organizacijskih pravic, sredstva za stroške kandidacijskega postopka in od lanskega leta tudi sredstva za stroške organizacije prireditve. Zagotovili smo tudi sredstva za investicijske projekte za univerziado, ki so jih občine gostiteljice do sedaj pripravile z vsemi prostorskimi akti in potrebnimi dokumenti. Tako se v občini Zreče, s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj zaključuje investicija v tekaški center na Rogli, ki je že preizkušen s tekmo svetovnega pokala v smučarskih tekih.
 
Strinjamo se z ugotovitvami revizorjev, da izvedba same prireditve ni ogrožena. Ker pa je do prireditve le še dobro leto in pol, pričakujemo, da bosta predvsem občini Maribor in Ruše postorili vse potrebno za kakšno infrastrukturno pridobitev, kar naj bi bila dolgoročnejša korist velikih mednarodnih športnih prireditev.
 
Iz poročila Računskega sodišča RS izhaja, da slednje ne razume pristojnosti posameznih subjektov. Državni zbor RS in Vlada RS nista organizatorja velikih mednarodnih športnih prireditev, temveč so to praviloma nacionalne športne zveze, v primeru univerziade Slovenska univerzitetna športna zveza, ki je v organizacijo pritegnila občine Maribor, Ruše in Zreče. Država bodočim organizatorjem daje predhodno soglasje za vložitev kandidature ter soglasje za sofinanciranje in torej ni organizator, ne določa nalog in odgovornosti sodelujočih subjektov.
 
V zadnjem desetletju so športne organizacije v Sloveniji vsako leto organizirale in uspešno izvedle med 30 in 45 velikih mednarodnih športnih prireditev. Slovimo kot dobri gostitelji in v svetu žanjemo zaupanje mednarodne športne javnosti.
Vir: MŠŠ, 8. 7. 2011
(Skupno 5 obiskov, 1 današnjih obiskov)